Bruschetta met tomaat en rode ui

Super eenvoudige bruschetta voor liefhebbers van pure smaken: bruschetta met tomaat en rode ui. Prima als voorafje of gewoon lekker genieten in de tuin met een drankje en een lekker hapje in de hand.

Rode uien zijn iets milder van smaak dan de gewone gele uien. Een ander voordeel is dat ze er mooi uit zien. Hé, het oog wil ook wat. Je wilt toch indruk maken met je zelfgemaakte bruschetta.

Rode uien zijn het hele jaar door prima verkrijgbaar dus dit hapje kan je in ieder jaargetijde maken. Ondanks dat een schaal met zelfgemaakte bruschetta’s er heel luxe uitziet, is het eigenlijk een prima low-budget hapje of voorgerecht.

Ingrediënten bruschetta met tomaat en rode uien

  • 1 flink stokbrood
  • 3 a 4 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peterselie
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze bruschetta tomaat rode ui

  • De oven verwarm je voor op 200 graden
  • Stokbrood in de lengte doormidden snijden en dan dwars nog een paar keer snijden
  • Rooster de stukjes stokbrood in de3 oven tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  • Haal het stokbrood uit de oven en besprenkel met wat olijfolie en wrijf in met wat knoflook
  • De tomaten ontvellen en in stukjes snijden, de pitjes gooi je weg, we gebruiken alleen het lekkere stevige vruchtvlees
  • De rode ui pellen en snipperen
  • Tomatenblokjes en rode ui mengen in een kom, beetje olijfolie erbij doen en op smaak brengen met versgemalen peper
  • Peterselie fijn snijden en ook door de tomaten mengen
  • Schep nu op ieder stuk stokbrood een flinke lepel van het tomatenmengsel
  • Bruschetta’s op een schaal leggen en serveren

Voor een paar euro kan je iedereen voorzien van een lekker voorgerecht of hapje. Prima hapje voor een klein budget.

Leave a Reply