Bruschetta met zalm en roomkaas zonder tomaat

Meestal maken we bruschetta met tomaat maar niet iedereen is even dol op tomaten, er loopt er hier één in huis die gruwelt er van. Ook zonder tomaten kan je prima bruschetta maken.

Wat dacht je van bruschetta met zalm en roomkaas? Een heerlijke variant op de meest bekende bruschetta. Zalm en roomkaas is een heel bekende en een beetje standaard combinatie.

Standaard is saai kan je denken…. maar als saai nou gewoon verschrikkelijk lekker is??

Bruschetta met zalm en roomkaas

Bruschetta met zalm en roomkaas

Bruschetta met zalm en roomkaas ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • Verse bieslook
  • 200 gram gerookte zalm
  • Olijfolie
  • 1 lente-ui
  • Versgemalen peper en zout

Hoe maak je zelf Bruschetta met roomkaas en zalm?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • Ciabatta (of stokbrood, dat kan ook) in plakken snijden van 1,5 cm. dikte
  • Besprenkel de ciabatta met wat olijfolie en een snufje zout
  • Rooster de sneetjes in de oven in 10 minuten goudbruin en knapperig
  • Ondertussen de roomkaas met het citroensap in een kommetje losroeren
  • Verse bieslook fijn knippen en lente-uitje ook in heel fijne ringetjes snijden (een paar sprietjes bieslook apart houden voor de garnering)
  • Roer de bieslook en lente-ui door de roomkaas
  • Klein beetje peper toevoegen
  • Besmeer de sneetjes ciabatta die net uit de oven komen met het roomkaas mengsel
  • Leg op ieder sneetje een plakje gerookte zalm
  • Garneer de bruschetta met zalm met een paar sprietjes bieslook
  • Direct serveren

Voor liefhebbers van knoflook: even de broodjes “inborstelen” met een halve teen knoflook!  Dat is echt super lekker.

Zo zie ja maar weer dat je ook zonder tomaten best bruschetta kunt maken.

 

Leave a Reply