Bruschetta tomaat basilicum

Bruschetta tomaat met verse basilicum is het meest bekende bruschetta recept. Dit recept is helemaal niet moeilijk, maar wel echt super lekker. Zorg voor een paar lekkere stevige tomaten (misschien een goed moment om eens biologische tomaten te testen?) en het kan bijna niet meer mis gaan.

In Italië eten ze dit hapje als voorgerecht, in Nederland eten we het ook als voorafje, maar zeker ook als hapje bij de borrel.

Overheerlijk recept voor bruschetta met tomaat en basilicum

Overheerlijk recept voor bruschetta met tomaat en basilicum

Ingredienten bruschetta tomaat

  • 1 ciabatta brood
  • 3 stevige smaakvolle tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Versgemalen peper
  • Olijfolie
  • Verse basilicum (15 blaadjes ongeveer)

Bruschetta tomaat staat of valt bij goede kwaliteit tomaten

Bruschetta tomaat staat of valt bij goede kwaliteit tomaten

Zelf bruschetta tomaat maken, hoe doe je dat?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de ciabatta in sneetjes van ongeveer 1,5 cm. dikte
  • Rooster de sneetjes in de oven tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn
  • De tomaten ondertussen ontvellen en de pitjes verwijderen
  • De tomaten in kleine blokjes snijden en de blokjes in een kom doen
  • Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met een snufje versgemalen peper
  • De verse basilicum een beetje fijn snijden en ook bij de tomaten doen
  • De broodjes zijn nu vast al klaar, haal ze uit de oven
  • De broodjes besprenkelen met een beetje olijfolie
  • Teentje knoflook schoonmaken
  • Knoflook doormidden snijden en met het snijvlak de bruschetta inwrijven
  • Het teentje kan je daarna persen bij de tomaten doen (hoeft niet perse hoor)
  • Schep op iedere bruschetta een schepje van het tomatenmengsel
  • Garneer met heel gebleven blaadje basilicum

Zoals je ziet is dit een super eenvoudige manier om een heel lekker voorafje te maken. Als je toch al tomaten aan het snijden bent voor de pasta kan je dus heel eenvoudig ook meteen een lekker voorgerechtje maken. Bruschetta hoeft niet ingewikkeld te zijn. Juist de pure smaken maken dit hapje erg lekker.

Leave a Reply