Er zijn verschillen tussen bruschetta en crostini.

Ze lijken erg op elkaar maar hieronder zie je precies wat de verschillen zijn.

  • Crostini is dunner gesneden dan bruschetta
  • Bruschetta maak je van je van groot brood (bijvoorbeeld landbrood) en crostini maak je van klein brood zoals een baguette (dun stokbrood)
  • Crostini bak je in de oven knapperig en daarna sprenkel je er olie en kruiden overheen. Bij bruschetta doe je dat al voordat je broodje de oven in gaat
  • De vertaling van crostini is “dun toastje”

Wat zijn de verschillen tussen crostini en bruschetta?

Wat zijn de verschillen tussen crostini en bruschetta?

Overeenkomsten tussen bruschetta en crostini

  • Beiden gemaakt van brood
  • Perfect als snackje of als aperitiefje
  • Rijk belegd met heerlijke ingrediënten
  • Ze komen beiden uit Italië
  • Er zijn veel variaties in toppings
  • Beiden erg lekker

Er zijn dus eigenlijk veel meer overeenkomsten dan verschillen tussen crostini en bruschetta. Ik lig er ook niet wakker van als je de termen door elkaar gebruikt maar ja, je was op zoek naar wat het verschil is tussen die twee hapjes.

Crostini of bruschetta Caprese topping

Of je nou bruschetta of crostini maakt….. er moet een lekkere topping op en de versie Caprese is het meest basic en waarschijnlijk ook de meest beroemde topping. Hoe maak je een lekkere Caprese topping?

  • Gebruik echte goede buffelmozzarella
  • Verse tomaten (bijvoorbeeld tasty Tom)
  • Olijfolie en azijn
  • Peper en zout
  • Verse basilicum

Beleg je broodje met een plakje mozzarella en doe daar een plakje tomaat op (of snij de tomaat in kleine blokjes en schep op ieder broodje een lepeltje tomaat). Sprenkel nog wat azijn en/of olijfolie over de tomaat en voeg naar smaak peper en zout toe. Als laatste de basilicum op je hapjes doen en dan smullen maar!