Recept bruschetta met tomaat en Parmaham

De lekkere zoute smaak van de parmaham, samen met het heerlijke frisse van de tomaten en dat op een lekker krokant gebakken stuk ciabatta brood…. Loopt het water je al in de mond? Met het recept bruschetta met tomaat en parmaham maak je eenvoudig dit hapje zelf klaar.

Deze heerlijke bruschetta maak je zelf met dit vrij eenvoudige recept. Serveer deze bruschetta als voorgerecht of als borrelhapje.

Parmaham (ook wel prosciutto di Parma) is een heerlijk Italiaanse gedroogde rauwe ham. De echte Parmaham kan alleen maar in de provincie Parma gemaakt worden. Deze bruschetta kan je natuurlijk ook maken met een andere droge rauwe ham. (bijvoorbeeld met serranoham of een lekkere Duitse ham)

parmaham voor bruschetta

parmaham voor bruschetta

Ingrediënten voor recept bruschetta met ham en tomaat

  • 1 ciabatta brood
  • 100 gram parmaham
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 4 Roma tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Beetje verse basilicum
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper en zout

Recept bruschetta met tomaat en Parmaham

Recept bruschetta met tomaat en Parmaham

Zelfgemaakte bruschetta met ham bereiden, hoe doe je dat?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De ciabatta in plakken snijden van 1,5 cm. dikte
  • Besprenkel de sneetjes ciabatta met wat olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven tot ze mooi knapperig en lichtbruin zijn
  • De tomaten ontdoen van het schilletje en de pitjes, dan het vruchtvlees in kleine blokjes snijden
  • Scheutje olijfolie toevoegen
  • Mozzarella in kleine blokjes snijden en bij de tomaten voegen
  • Op smaak brengen met peper en zout
  • De geroosterde sneetjes ciabatta besmeren met pesto
  • Op ieder broodje een schep van het tomatenmengsel doen
  • De parmaham in dunne reepjes snijden en over de tomaten verdelen
  • Garneren met wat verse basilicum
  • Klaar!

Leave a Reply